Twizeler Snertwiif 2012

Op zaterdag 21 januari 2012 zal blijken wie de lekkerste snert van Twijzel en omstreken koken kan koken. De winnaar draagt een jaar lang de eretitel Snertwiif of Snertfeint en mag zich verheugen op een wisselsleef. De afgelopen twee jaar won de heer Harry Pilat uit de Kooten de wedstrijd door gebruikmaking van een “geheim ingrediënt”.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Keuntskrite Twizel en is bedoeld voor huis-tuin- en keukenkoks, die na inschrijving hun eigengemaakte snert kunnen laten beoordelen door een onafhankelijke jury bestaande uit gerenommeerde Twijzeler snertkenners. De wedstrijd wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gecombineerd met een wandeltocht onder begeleiding in de omgeving van Twijzel en dit jaar voor het eerst ook met een kleine winterfair.

Vanwege de grote belangstelling is er een maximum aantal deelnemers gesteld; er kunnen 15 mensen meedoen aan de kookwedstrijd. Voor de wandeltocht is geen limiet gesteld; aanmelden is wel gewenst. Na afloop kan men volop van de snert proeven.  Informatie over inschrijving voor de snertwedstrijd en de snertkuier is verkrijgbaar bij Aly Fokkinga, tel.:0511-541695 of via www.keunstkrite.nl