Zondagopenstelling Gemeente Achtkarspelen

Beste mensen,

Zoals jullie weten is in de zomer van 2016 een enquête uitgezet onder ondernemers in Achtkarspelen met betrekking tot de openstelling van winkels op zondag. Om dit onderzoek uit te voeren is contact opgenomen met de kenniswerkplaat NOF. Het onderzoek is uitgevoerd door NHL. Om de enquête vorm te geven is een werkgroep opgericht met een aantal ondernemers. Deze werkgroep heeft mee gedacht over de vorm en vragen van het onderzoek. Helaas heeft de NHL het onderzoek niet naar tevredenheid uitgewerkt. Studenten van Van Hall Larenstein hebben van de resultaten een rapport gemaakt. Dit rapport is januari opgeleverd. Download rapport onderzoek zondagsopenstelling Achtkarspelen.

Ten tijde van het onderzoek heeft er een wisseling van het college in Achtkarspelen plaats gevonden. Het nieuwe college heeft aangegeven in het coalitieakkoord geen medewerking te willen verlenen aan de mogelijkheid van koopzondagen. Toch geeft het onderzoek een globaal beeld van de mening van ondernemers. Hierbij moet wel bedacht worden dat de enquête uitgezet is onder de ondernemers door de ondernemersverenigingen en er is een brief verzonden naar alle detaillisten in Achtkarspelen. Er zijn dus ook meningen meegenomen van bedrijven die zich niet in het centrum bevinden. Ook zijn de mening van consumenten niet meegenomen in dit onderzoek.

Deze maand zal de gemeenteraad zich buigen over de Winkeltijdenwet. Per 1 juli 2013 is namelijk de Winkeltijdenwet gewijzigd. De wettelijke verboden om winkels op zon- en feestdagen en op werkdagen voor 6 uur en na 22 uur open te stellen, blijven bestaan. Een gedeelte van het vrijstellingenbesluit is echter per 1 juli 2013 vervallen, de bevoegdheid hiervoor is overgeheveld naar de gemeenten. Het gaat dus om de bestaande situatie formeel te regelen door het aanpassen van de gemeentelijke winkeltijdenverordening zodat de buiten de boot gevallen categorie winkels (bijvoorbeeld een snackbar) geopend mag zijn buiten de voorgeschreven sluitingstijden. Deze wet zal op 16 maart door de gemeenteraad behandeld worden. Op dit moment is nog onduidelijk of er ook vragen zijn van de gemeenteraad en of deze wet ook al in de informatiecarrousel van 9 maart ter sprake zal komen en of er aandacht zal zijn voor de betreffende enquête.

Ik hoop jullie op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd. In de bijlage het rapport van de studenten van Van Hall Larenstein. Mochten er vragen zijn dan hoor ik die graag!

Met vriendelijke groeten,

Ilona Boekhorst

Bowlen in Surhuisterveen

Op vrijdag 24 februari 2017 hebben een groot aantal leden – met aanhang – zich prima vermaakt in De Dikke Draai in Surhuisterveen. Vóór het buffet een drankje en bowlen en de avond werd ná het buffet ook weer afgesloten met een uurtje bowlen. #eenenalgezelligheid.

Nieuwjaarsborrel 2017

Op vrijdag 6 januari 2017 kwamen de leden bij elkaar om – onder het genot van een hapje en een drankje – de nieuwjaarswensen uit te wisselen. Hierbij zijn weer diverse ideeën geopperd, waaronder opname van alle leden van de vereniging op de website (zie onder “Ondernemers”).

Hieronder een kleine impressie de nieuwjaarsbijeenkomst. Bent u ondernemer in Twijzel en nog geen lid? Wij hebben nog plaats voor nieuwe leden. Vul hiervoor het contactformulier in.

 

 

 

Kerstmarkt 2016

Van 11 december 13:00 uur tot 12 december 18:00 uur in Wegrestaurant Twijzel de jaarlijkse Kerstmarkt. Veel mooie stands, veel lekkers en voor jong tot oud van alles te doen.

Nieuwe start

Op 16 maart 2015 kwamen diverse leden bijeen om te peilen of er voldoende animo was om de Ondernemersvereniging Twijzel nieuw leven in te blazen. Inventarisatie deed blijken dat hier inderdaad genoeg animo voor was en de vereniging is dan ook weer druk bezig om één en ander te organiseren.

Het ledental is momenteel 26, maar wellicht heeft nog niet iedereen die lid wil worden gereageerd op de uitnodiging.

De eerste activiteit bestaat uit een bedrijfsbezoek aan één van onze leden, te weten Pilat & Pilat Produkties & Interieurcafé. Dit bezoek vindt plaats op vrijdag 19 juni 2015 vanaf 17:30 uur. De leden krijgen hiervoor nog een uitnodiging per e-mail.

Twizeler Snertwiif 2012

Twizeler snert

Op zaterdag 21 januari 2012 zal blijken wie de lekkerste snert van Twijzel en omstreken koken kan koken. De winnaar draagt een jaar lang de eretitel Snertwiif of Snertfeint en mag zich verheugen op een wisselsleef. De afgelopen twee jaar won de heer Harry Pilat uit de Kooten de wedstrijd door gebruikmaking van een “geheim ingrediënt”.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Keuntskrite Twizel en is bedoeld voor huis-tuin- en keukenkoks, die na inschrijving hun eigengemaakte snert kunnen laten beoordelen door een onafhankelijke jury bestaande uit gerenommeerde Twijzeler snertkenners. De wedstrijd wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gecombineerd met een wandeltocht onder begeleiding in de omgeving van Twijzel en dit jaar voor het eerst ook met een kleine winterfair.

Vanwege de grote belangstelling is er een maximum aantal deelnemers gesteld; er kunnen 15 mensen meedoen aan de kookwedstrijd. Voor de wandeltocht is geen limiet gesteld; aanmelden is wel gewenst. Na afloop kan men volop van de snert proeven.  Informatie over inschrijving voor de snertwedstrijd en de snertkuier is verkrijgbaar bij Aly Fokkinga, tel.:0511-541695 of via www.keunstkrite.nl

Woensdag 23 november inloopavond N355

Provincie Fryslan en gemeente Achtkarspelen willen in 2013 aan de slag met de herinrichting van de provincialeweg N355 in Twijzel. Hierbij wordt niet alleen de provincialhoofdweg heringerich maar worden ook de gemeentelijkparallelwegen, fietspaden en bermen naast de hoofdweg meegenomen Het doel hiervan is om de veiligheid in en leefbaarheid van Twijzel te verbeteren. Namens provincie en gemeenten nodig ik u van harte uit voor een inloopavond over dit project.  

Datum en tijdstip:
Woensdag 23 november van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie:
Dorpshuis De Bining, Simke Kloostermanstrjitte 5 in Twijzel

De inloopavond is bedoeld om u bij te praten over het herinrichtingsplan. Uiteraard bent u ook in de gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers van provincie, gemeente en de verkeerscommissie.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Buradi

Adres: Tsjerkebuorren 1 te 9286 EZ Twijzel.
Telefoonnummer 0511-474348 of 06-51798522.

Buradi is gespecialiseerd in administraties voor met name het MKB, onder andere:

Administraties
 (onder andere dagelijkse administratie, salarisadministratie, jaarrekening en financiële adviezen)
Belastingen (loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en fiscale adviezen)
Aangiftes inkomstenbelasting voor particulieren

 

GLOFOS – Meesters in verse maaltijden.

Wij zijn een jonge en dynamische onderneming. De belangstelling voor de wereldkeuken is sterk groeiende. GLOFOS springt hierop in door een vernieuwend en breed assortiment te brengen. De maaltijden worden koelvers geleverd. De keuken is HACCP-gecertificeerd, wat inhoudt dat alle productieprocessen onder scherpe controle staan volgens de richtlijnen van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. De maaltijden zijn dus niet alleen smaakvol, maar ook zeer veilig.
Ons doel is om onze relaties een optimale prijs-kwaliteit verhouding te bieden, door middel van doordachte producten, concepten, een hoge servicegraad en betrouwbaar partnerschap. Een hoog gekwalificeerde keukenbrigade zorgt voor de ontwikkeling van de maaltijden, die goed zijn afgestemd op de smaken en wensen van uw doelgroep. Het keukenteam heeft veel ervaring op het gebied van de bereiding van vele internationale gerechten en traditionele Hollandse maaltijden.
Ons credo: Origineel, vers en extra aandacht voor smaak, presentatie en service.
Doelgroep: Wij leveren aan alle sectoren, zoals horecabedrijven, cateraars, woonzorginstellingen, ziekenhuizen, serviceflats etc. De markt waarin wij ons begeven is landelijk en een echte groeimarkt. Wij spreken de taal van de branche en bezitten de kennis om de snel veranderende ontwikkelingen binnen deze markt voor te blijven.
Horecabedrijven en cateraars kunnen hun druktepieken opvangen door bepaalde componenten of complete buffetten door ons te laten bereiden. Eenvoudig, makkelijk en doeltreffend, zonder te hoeven inleveren op kwaliteit.
In de zorgsector komt het steeds vaker voor, dat de keuken wordt vervangen door een zgn. assemblage- of satellietkeuken, waarbij de voeding extern wordt ingekocht: kostenbesparend en zeer doeltreffend. Omdat wij van mening zijn, dat iedereen recht heeft op een gezonde, veilige en vooral smaakvolle maaltijd, zijn wij ook in deze sector actief.
Organisatie: Wij fungeren voor u als “food-makelaar”. Ons team zorgt voor het hele traject: advies, verkoop, bestelling en levering. En alles wat GLOFOS maakt, basisproduct, verse maaltijdcomponenten of buffetten, is in elk opzicht af ………………, maar desgewenst bent u wel in de gelegenheid om het aan uw persoonlijke wensen aan te passen. Wij doen het tijdrovende werk en de smakelijke presentatie is voor de kok. Zie ons als de helpende hand in de professionele keuken. Zo zijn er uitgekiende formules voor de partycateraars, (bedrijfs-)restaurants, grote en kleine horeca en zorginstellingkeukens. Het grote aantal leveranciers en producenten waar GLOFOS mee samenwerkt bieden voor u een unieke kans om juist die producten te selecteren, die het beste bij uw bedrijfsfilosofie passen.
Wij bieden u een zeer breed en diep assortiment.
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u andere vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.
tel.nr. 0511 – 540002 ; website: www.glofos.nl ; e-mail: info@glofos.nl