Zonnig Twijzel

In september 2010 heeft een aantal Twizeler ondernemers al een voorzet gegeven voor een leuke actie om Twijzel in 2011 op een bijzondere manier op de kaart te zetten. Er zijn tijdens de Oogstroute in september zakjes met zonnebloemzaad uitgedeeld, en die kunnen in april (wel binnenshuis!) voorgezaaid worden in potjes. Vervolgens kunnen de plantjes 3e week mei worden uitgeplant.

Het doel is om Twijzel vanaf nu jaarlijks van begin tot eind helemaal vol te planten met zonnebloemen, zodat eind augustus/begin september het dorp één groot van Gogh-schilderij lijkt!
De scholen zijn ook benaderd en voor de kinderen wordt een wedstrijd georganiseerd: wie kweekt de hoogste zonnebloem.
Deze actie kan alleen slagen met de inzet van alle inwoners en ondernemers van het dorp, dus daarom hierbij een oproep: doe mee aan Zonnig Twijzel!

Hoe kun je meedoen?
Zaden zijn vanaf half april verkrijgbaar bij de volgende ondernemers in het dorp:

– Frytsjam
– Shellpomp
– Snackbar achterom/wegrestaurant Twijzel
– Tuinspul
– Pilat interieurs
– Slagerij Nicolai

Voor de zaden vragen we een kleine vergoeding; de opbrengst van de zaden verkoop gaat naar een goed doel. Zie je het zaaien niet zitten, dan is er vanaf eind mei ook plantgoed te koop, ook hiervan gaan de opbrengsten naar een goed doel.

 

Wanneer planten?
Zonnebloemen hebben warmte nodig om te groeien, dus ze kunnen pas vanaf half mei naar buiten. We hebben een grote plantactie gepland op

zaterdagmiddag 21 mei

We willen dan op diverse plekken in het dorp de zonnebloemen planten (bijv. stroken weiland langs de rijksweg) en hier ook wat publiciteit aan geven. Wil je helpen met het organiseren van deze actie?
Meld je hiervoor aan bij Hetty van Frytsjam (0511-543 440 of info@frytsjam.nl) of bij Monique van Tuinspul (0511-542 890/ monique@tuinspul.nl).
Deze actie wordt georganiseerd door Stichting Keunstkrite in samenwerking met de ondernemersvereniging Twijzel.